Skip to main content

Hannu-Pekka Hänninen ja Juhavaltteri Salminen selostavat Pariisin olympialaisten 2024 avajaisseremonian TV5:llä ja suoratoistopalvelu Maxilla

22 heinäkuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 30 heinäkuuta 2024

Ensimmäistä kertaa stadionin ulkopuolella tapahtuva avajaisseremonia esitetään vapaasti katsottavalla TV5-kanavalla sekä suoratoistopalvelu Maxilla ilman mainoksia. TV5 on saatavilla kisojen ajan antennijakelussa HD-laadulla kanavapaikalla 27, kattaen koko Suomen. 

Olympialaisten avajaisseremonia on odotettu spektaakkeli, joka käynnistää virallisesti maailman suurimman urheilutapahtuman. Pariisin olympialaisten 2024 avajaiset ovat tällä kertaa poikkeukselliset, sillä ne tapahtuvat perinteisen stadionin sijaan kaupunkia halkovalla Seine-joella ja sen rannoilla. 

Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery elää tiiviisti mukana kisojen jokaisessa hetkessä. Avajaisilta 26. heinäkuuta toimii lähtölaukauksena WBD:n ympärivuorokautiselle olympiatarjonnalle, jota kestää aina 11. elokuuta iltaan asti. 

Olympiatunnelmaan virittäydytään avajaispäivänä kisastudiolähetyksellä klo 19.30 alkaen. Itse avajaisseremonia nähdään suorana lähetyksenä TV5:llä ja suoratoistopalvelu Maxilla perjantaina 26.7. klo 20.20 alkaen legendaarisen Hannu-Pekka "Hoopi" Hännisen tunnelmoimana, ilman mainoskatkoja. Hännisen aisaparina toimii Tokion kisojen tapaan Juhavaltteri Salminen. Sama kaksikko on äänessä myös kisojen päättäjäisissä 11. elokuuta. 

Hannu-Pekka Hännisen kokemus olympialaisista hakee vertaistaan: legendaarinen tv-kasvo on toimittanut ja selostanut kisoja jo vuodesta 1980 alkaen. Hänninen pääsee tulevien olympialaisten avajaisissa todistamaan uudenlaista tilannetta, kun avajaisseremonia tapahtuu ensimmäistä kertaa historiassa stadionin ulkopuolella.  

“Se on järjestäjälle riski, mutta toisaalta myös sellainen, joka tulee jäämään kaikkien mieleen pitkäksi ajaksi”, Hänninen pohtii. 

Seremonian aikana urheilijat lipuvat veneillä pitkin Seine-jokea kohti Eiffel-tornia ja Trocadéro-aukiota. Joen varrelle odotetaan ennennäkemättömän suurta ihmismäärää seuraamaan tapahtumaa. 

“Avajaisreitti on noin 6 kilometriä pitkä, ja sen kuvaaminen on erittäin vaativa operaatio olympiatelevisioinnille. Onnistuessaan siitä tulee aivan mielettömän hieno spektaakkeli. On myös mielenkiintoista nähdä, missä olympiatuli sytytetään ja kuka tai ketkä sen tekevät”, Hänninen sanoo. 

Monet olympialaiset ja niiden käänteet nähnyt konkari odottaa avajaisseremoniaa ja tulevia kisoja mielenkiinnolla. 

“Järjestäjät pyrkivät aina tekemään avajaisista entistä värikkäämmät ja ikimuistoisemmat ja ennen kaikkea parhaimmat. Kyllä se aina innostaa, sillä jokaisiin kisoihin sisältyy erikoisuuksia”, Hänninen jatkaa. 

Pariisin olympialaiset nähdään Warner Bros. Discoveryn jakeluteissä kattavasti. Vapaasti katsottava TV5 on WBD:n virallinen olympiakanava, joka välittää tunnelmia kisoista ympäri vuorokauden. TV5 on saatavilla olympialaisten ajan HD-laatuisena myös antennijakelussa kanavapaikalla 27. 

Suoratoistopalvelu Max on ainoa paikka nähdä suorana lähetyksenä kisojen jokainen hetki. Luvassa on huippu-urheilua livenä 3 800 tunnin edestä, sisältäen kaikki 329 mitalitapahtumaa. Jokaisella urheilulajilla on Maxilla oma sivunsa, joilla käyttäjä voi lisätä yksittäisiä tapahtumia katselulistalleen. Kultamitali-ilmoitukset hälyttävät, kun lähestymässä on hetki, jota ei kannata jättää väliin. 

Olympialaisia voi seurata myös vapaasti katsottavalla Kutonen-kanavalla sekä Eurosport 1 ja 2 - maksukanavilla. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: jenni.kokkonen@wbd.com 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery