Skip to main content

HBO-dokumenttisarja Chimp Crazy alkaa 19.8.

1 elokuuta 2024

Tiger King -dokumentista tutun elokuvantekijä Eric Gooden uusi, neljästä jaksosta koostuva HBO-dokumenttisarja Chimp Crazy alkaa 19.8. maanantaina Maxilla. Uudet jaksot julkaistaan viikoittain maanantaisin.

Entinen sairaanhoitaja, nykyään eksoottisten eläinten välittäjänä työskentelevä Tonia Haddix nimittää itseään ”simpanssien Dolly Partoniksi”, ja viettää aikansa vankeudessa elävistä eläimistä huolehtien. Hänen rajaton rakkautensa erityisesti yhtä simpanssia kohtaan johtaa kuitenkin rajuun syöksykierteeseen viranomaisten ja eläinoikeusjärjestön kanssa. Tonian ja muiden ”simpanssiäitien” kokemusten kautta Chimp Crazy -dokumentti paljastaa omistajien ja heidän erittäin älykkäiden lemmikkiensä välille muodostuvat ainutlaatuiset suhteet. Sarja valottaa sekä riskejä, joita ihmiset ottavat yrittäessään kasvattaa suuria apinoita perheenjäseninään että riskejä, jotka liittyvät näiden eläinten hyvinvointiin.

Vuoroin hulvaton ja traaginen dokumentti etenee trillerin tavoin. Chimp Crazy tutkii simpanssien kasvattajien kiehtovaa, usein käsittämätöntä ja salamyhkäistä maailmaa ja sen värikkäitä ja mutkikkaita hahmoja.

Tonia huolehtii seitsemästä vankeudessa elävästä simpanssista, jotka on kasvatettu esiintymään mainoksissa, valokuvissa ja elokuvissa. Hän on erityisen kiintynyt Tonkaan, 32-vuotiaaseen eläköityneeseen Hollywood-simpanssiin, jota hän sanoo rakastavansa enemmän kuin omia lapsiaan. Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun Tonka katoaa ja Toniaa uhkaa PETA-eläinoikeusjärjestön nostama syyte. Tonia vastaa asettamalla itsensä ja Tonkan vuosien mittaisen saagan keskiöön, johon kietoutuvat muun muassa hänen perheensä, viranomaiset, peitetehtävissä toimiva pelle ja näyttelijä Alan Cumming, joka esiintyi Tonkan rinnalla elokuvassa ”Buddy” vuonna 1997.

Chimp Crazy peilaa tilannetta toisiin dramaattisiin tarinoihin vankeudessa elävistä simpansseista, porautuu kädellisten yksityisomistuksen kiperiin ongelmiin sekä harkitsemattomuuteen, joka liittyy ihmismäisten piirteiden tyrkyttämiseen vankeudessa eläville apinoille, joilla ei ole mahdollisuutta valita, missä tai miten ne elävät.

HBO Documentary Filmsin Chimp Crazy -dokumenttisarja on Goode Films -tuotanto, jonka on ohjannut Eric Goode. Sarjan tuottajina toimivat Lissa Rivera, Evan Wise, Tim Moran, Adrienne Gits, Charles Divak, Doug Abel, James Liu, Carissa Ridgeway ja Dwayne Cunningham. Vastaavina tuottajina toimivat Jeremy McBride ja Eric Goode. Vastaavina tuottajina toimivat lisäksi HBO:n Nancy Abraham, Lisa Heller ja Tina Nguyen.

 

Chimp Crazy (4 x 60 min) saa ensi-iltansa 19.8. Maxilla. 

Sarjan traileri on katsottavissa täällä.

Kuvia sarjasta on ladattavissa täältä: https://hbomaxnordicpress.com/
(käyttäjätunnus: press, salasana: press2024)

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO & Max Finland