HBO Maxin sisällöille huikeat 30 Emmy-palkintoa – Succession voitti parhaan draamasarjan palkinnon

16 tammikuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 7 helmikuuta 2024

Sekä kriitikoiden että katsojien rakastamat HBO-sarjat Succession, The Last of Us ja The White Lotus niittivät menestystä televisioalan arvostetussa Emmy-palkintogaalassa. Succession voitti parhaan draamasarjan palkinnon, ja näyttelijät Kieran Culkin, Sarah Snook ja Matthew Macfadyen palkittiin roolisuorituksistaan sarjassa. Yhteensä pohjoismaisen HBO Max -suoratoistopalvelun sisällöt saivat 30 Emmy-palkintoa.

Viime yönä kuluneen vuoden parhaat televisiosarjat palkittiin jokavuotisessa Emmy-palkintogaalassa. Vuonna 2023 julkaistut HBO-sarjat Succession, The Last of Us ja The White Lotus keräsivät kukin kehuja kriitikoilta ja nousivat ilmiöiksi ympäri maailman. Kaikki kolme myös palkittiin merkittävillä Emmy-palkinnoilla eilisiltana.

Succession voitti arvostetun parhaan draamasarjan palkinnon, ja sarja palkittiin myös parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. Sarjan tähdet Kieran Culkin ja Sarah Snook saivat roolitöistään parhaan pääosanäyttelijän Emmy-palkinnot, ja Matthew Macfadyen parhaan sivuosanäyttelijän palkinnon.

Modernin sivilisaation tuhoutumisen jälkeistä aikaa kuvaava draamasarja The Last of Us sai useita Emmy-palkintoja, joihin lukeutuvat Nick Offermanin ja Storm Reidin saamat vierailevan näyttelijän palkinnot.

The White Lotuksen toinen tuotantokausi keräsi myös useita Emmy-palkintoja – muun muassa katsojien suosikki Jennifer Coolidge sai parhaan naissivuosanäyttelijän palkinnon mieleenpainuvasta roolityöstään sarjassa.

Last Week Tonight With John Oliver menestyi jälleen kerran. Sarja palkittiin parhaana varietee-, musiikki- tai komediasarjana ja sai Emmy-palkinnon myös käsikirjoituksestaan.

Palkittujen HBO-sarjojen joukkoon kuuluvat myös House of the Dragon, Barry, We’re Here, dokumenttisarja 100 Foot Wave sekä A Black Lady Sketch Show.

HBO Max -suoratoistopalvelu tarjoaa HBO-alkuperäissarjojen lisäksi parhaita uusia ohjelmia myös muilta maineikkailta sisällöntuottajilta. Yhteensä HBO Maxin Suomessa saatavilla olevat sisällöt saivat 30 Primetime Emmy -palkintoa. HBO Maxin sisällöt saivat tänä vuonna enemmän Emmy-palkintoja kuin yhdenkään muun suoratoistopalvelun tai kanavan tuottamat sisällöt.

HBO Maxin Emmy-palkinnot:

The Last of Us – 8
Succession – 6
The White Lotus – 5
Last Week Tonight With John Oliver – 2
We’re Here – 2
House of the Dragon – 1
Barry – 1
The Great – 1
100 Foot Wave – 1
2022 Rock And Roll Hall of Fame Induction Ceremony – 1
A Black Lady Sketch Show – 1
Succession: Controlling the Narrative – 1 

Yhteensä: 30

Katso kaikki voittajat täältä.

 

LEHDISTÖMATERIAALIT

Kuvia ja muuta materiaalia median käyttöön on ladattavissa lehdistösivuiltamme osoitteesta https://hbomaxnordicpress.com (käyttäjätunnus & salasana: press)

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland