Jani Sievinen, Oona Tolppanen ja Shawn Huff Warner Bros. Discoveryn Pariisin 2024 olympialaisten tekijätiimiin

7 toukokuuta 2024

Warner Bros. Discoveryn kovatasoinen asiantuntijatiimi tuo olympialähetyksiin näkemystä ja kokemusta. Ensimmäiset nimet ovat nyt julki: asiantuntijoina uinnin ja koripallon parissa nähdään Jani Sievinen ja Shawn Huff. Pariisissa kisalähetyksiä juontaa Oona Tolppanen.

Warner Bros. Discoveryn runsaan urheilukesän kohokohta, Pariisin olympialaiset, on enää reilun kahden kuukauden päässä. Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery välittää yleisölle Pariisin olympialaisten jokaisen hetken 24.7.2024* alkaen. Kotiyleisölle tarjotaan 3800 tunnin edestä suoria lähetyksiä, joissa yhteensä 10 500 urheilijaa antaa parastaan.

Olympialähetyksiä välittävät WBD:n jakeluteissä kokeneet ja ansioituneet ammattilaiset. Selostajista, asiantuntijoista ja toimittajista kootusta tiimistä löytyy vahvaa osaamista niin eri lajeista kuin toimitustyöstäkin. Lähetyksissä kuullaan myös useita Eurosportin kanavilta tuttuja selostajia ja asiantuntijoita.  

Ensimmäiset Warner Bros. Discoveryn olympiatuotannoissa työskentelevät nimet ovat nyt julki. Uintilajien asiantuntijana nähdään kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen, joka on toiminut asiantuntijana myös Eurosportin uintilähetyksissä jo vuodesta 2007. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen, joka on tuttu kasvo myös WBD:n jääkiekkolähetyksistä. Koripallotiimin ensimmäinen julkistettava asiantuntija on kentälläkin vastuuta kantanut Susijengin Shawn Huff.

Sekä koripallo että uintiurheilu ovat Pariisin olympialaisissa Warner Bros. Discoveryn yksinoikeuslajeja Suomessa.

”Jani Sievinen ja Shawn Huff ovat paitsi entisiä huippu-urheilijoita myös edelleen sormet tiukasti lajiensa pulssilla. Jani, Shawn sekä Oona Tolppanen ovat myös monipuolisia ja pidettyjä tv-esiintyjiä, joiden seurassa on helppo viihtyä yli kahden viikon olympiarupeaman ajan”, sanoo Warner Bros. Discoveryn Pohjoismaiden urheilujohtaja Antti Haajanen.

Warner Bros. Discoveryn kattava tarjonta olympialaisista sisältää suorat lähetykset ja tallenteet suoratoiston välityksellä sekä vapaasti katsottavat tv-lähetykset. Uusi, 21.5. lanseerattava suoratoistopalvelu Max välittää ainoana palveluna Suomessa olympialaisten jokaisen hetken. Vapaasti katsottava TV5 esittää olympialaisten tapahtumia vuorokauden ympäri koko kisojen ajan. Kokonaisuus täydentyy niin ikään vapaasti katsottavan Kutosen sekä Eurosport 1- ja 2 -maksukanavien näyttämällä sisällöllä.  

Lisäksi Warner Bros. Discovery on tehnyt Yleisradion kanssa alilisensointisopimuksen, jonka myötä olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, pois lukien WBD:n yksinoikeuslajit uintiurheilu ja koripallo. Uintiurheilulajeihin kuuluvat uinti, avovesiuinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo. Koripallon osalta seurataan yksinoikeudella sekä naisten että miesten turnauksia sekä 3x3-koripalloa.  

*WBD:n suorat lähetykset Pariisin 2024 olympialaisista käynnistyvät jalkapallolla 24.7. ennen 26.7. järjestettävää kisojen alkuseremoniaa 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery