TV5:n ja discovery+-palvelun joulukuu on tulvillaan juhlakauden tunnelmaa

20 marraskuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 14 joulukuuta 2023

Joulunodotus sujuu romanttisten elokuvien ja jouluisten kokkaus- ja leivontakisojen parissa. Jouluähkyn iskiessä tarjolla on muun muassa realitya, outoja ilmiöitä ja Leijonakiekkoa.

 

Vuoden tunnelmallisin aika on käsillä, mikä näkyy isosti myös Warner Bros. Discoveryn kanavilla. Joulukuu tarjoaa runsaasti inspiraatiota muun muassa kotikokeille, kun TV5:lla ja discovery+-palvelussa käynnistyy useita herkullisia leivonta- ja ruoanlaittokilpailuja. Hellan ääressä häärii myös laulajatähti Selena Gomez uudessa ohjelmassaan.

Kausiohjelmiston vastapainoksi joulukuussa ohjelmistoon lisätään muun muassa uusia rikossarjoja sekä paranormaaleja ilmiöitä käsitteleviä ohjelmia, kuten Good Cop, Bad Cop ja Spooked Ireland. Realityfaneja hemmotellaan 90 päivää morsiamena: Chantelin perhe -sarjan draamantäyteisellä päätöskaudella. Vain suoratoistossa nähdään kaksi tunnettujen tähtien ympärille kietoutuvaa tuoretta dokumenttia: Peltz-Beckham vs. The Wedding Planners ja Gwyneth vs. Terry: The Ski Crash Trial.

Urheilun parissa koittaa WBD:n suurin vuosittainen urheilutapahtuma U20 MM-kisat, jotka pelataan tuttuun tapaan joulunaikaan.

Ohessa koottuna joulukuun ohjelmiston kohokohdat.

JUHLAKAUDEN UPEIMMAT HERKUT

Selena Gomezin vieraana joulukeittiössä

UUSI SARJA Selena Gomez on ympäri maailmaa tunnettu laulaja ja näyttelijä, mutta tällä kertaa hän valtaa tv-ruudut hellan äärellä. Selena kutsuu tunnettuja keittiömestareita avukseen tuomaan inspiraatiota juhlakauden tarjoiluihin. Eric Adjepong, Alex Guarnaschelli, Michael Symon ja Claudette Zepeda lupautuvat jakamaan herkullisimmat reseptinsä, joiden äärellä on helppo hurmata niin perhe kuin ystävätkin. (Selena + Chef: Home for the Holidays)

discovery+ 1.12. alkaen, TV5 23.12. alkaen

Beat Bobby Flay: Kokit jouluhaasteessa

UUSI SARJA Food Network -kanavan suosikkikasvot kokoontuvat yhteen ottamaan mittaa mestarikokki Bobby Flaysta jouluisassa kokkikisassa. Kussakin jaksossa Bobby saa vastaansa ensin kolme kollegaansa, joista paras etenee toiselle kierrokselle. Lopullinen voittaja selviää sokkona tehtävän maistelun myötä. Kenen taidonnäytteet lopulta hurmaavat tuomariston? (Beat Bobby Flay – Holiday Throwdown)

TV5 ja discovery+ 20.11. alkaen

Uskomattomat joulukakut

UUSI SARJA Viisi kakkumestareista ja sokeritaiteilijoista koostuvaa tiimiä taiteilee juontaja Jonathan Bennetin johdolla uskomattomia ja teemoiltaan varsin hulvattomia joulukakkuja. Nämä herkut uhmaavat painovoimaa ja saavat jopa haukkomaan henkeä! Taitavin tiimi poistuu kisasta 25 000 dollaria rikkaampana. (Holiday Wars)

TV5 ja discovery+ 5.12. alkaen

Joulun suuri piparkakkukilpailu

UUSI KAUSI 10 taitavaa leipuria ryhtyy jälleen kisaamaan toisiaan vastaan mitä taidokkaimpien piparkakkuleipomusten äärellä. Yksi joutuu jättämään pelin kesken kussakin jaksossa, kunnes lopussa voittaja palkitaan avokätisesti 50 000 dollarilla. Sarjan isäntänä toimii Bobby Deen ja tuomareina Nancy Fuller, Duff Goldman ja Lorraine Pascale. (Holiday Baking Championship: Gingerbread Showdown)

2. kausi TV5 ja discovery+ 21.11. alkaen

Joulun suuri leivontakilpailu

UUSI KAUSI Makeat herkut kuuluvat olennaisena osana joulunviettoon. Niinpä juontaja Jesse Palmer toivottaa 12 leipuria tervetulleeksi ottamaan mittaa toisistaan juhlakauden rakastetuimpien makujen parissa. Leipurit joutuvat todelliseen tulikokeeseen mitä erilaisimpien haasteiden äärellä. (Holiday Baking Championship)

9. kausi TV5 ja discovery+ 12.12. alkaen

Cooking Christmas with Matt and Lisa

UUSI SARJA Vesi herahtaa kielelle, kun Matt Tebbutt ja Lisa Faulkner uppoutuvat joulukauden herkulliseen makumaailmaan. Kaksikko jakaa parhaat reseptinsä maukkaaseen, upeaan ja samalla stressittömään jouluun. Jaksoissa vierailee myös tunnettuja kasvoja.

TV5 ja discovery+ 28.11. alkaen

Joulupiparikisa

UUSI KAUSI Eddie Jackson ja Ree Drummond kutsuvat jälleen joukon lahjakkaita leipojia näyttämään taitonsa mitä upeimpien piparkakkurakennelmien parissa. Jaksoissa nähdään toinen toistaan hienompia luomuksia, mutta lopussa vain yksi tiimi voi voittaa halutun kultaisen koristeen ja 10 000 dollarin palkinnon. (Christmas Cookie Challenge)

6. kausi TV5 ja discovery+ 30.11. alkaen

Asunnon metsästäjät: Jouluksi uuteen kotiin

UUSI KAUSI Sarja seuraa asunnonetsijöitä, jotka metsästävät unelmiensa kotia ympäri Yhdysvaltoja kiinteistövälittäjien avulla. Liikkeellä ovat niin yksittäiset ihmiset kuin pariskunnat ja perheetkin. Lisätwistin uusiin jaksoihin tuo juhlakausi: Asuntokaupoilla on kiire, jos mielii jouluksi uuteen kotiin. (House Hunters: Home for the Holidays)

173. kausi TV5 ja discovery+ 19.12. alkaen

KUUKAUDEN KAHJOIN KISA

Rocket Around The Xmas Tree

UUSI SARJA Onko tässä jouluajan hulvattomin kilpailu? Kolme joukkuetta ottaa toisistaan mittaa jouluisassa suunnitteluhaasteessa, jossa tehtävät ovat toinen toistaan hullumpia. Tiimien on muun muassa määrä laukaista taivaalle niin joulukuusia kuin lumiukkojakin, auttaa joulupukkia savupiippuun ahtautumisessa sekä antaa petteri punakuonon reelle räjähtävä turbobuusti! Häviäjien kohtalona on päätyä tuhmien listalle.

discovery+ 19.12. alkaen

JOULUELOKUVAT JATKUVAT!

Romanttiset jouluelokuvat ilahduttavat ja luovat tunnelmaa aina vuoden loppuun asti. Joululeffoja esitetään Friillä päivittäin klo 18 ja 20. Lisäksi leffat nähdään TV5:n arki-iltapäivissä sekä viikonloppuisin. Joulukuun aikana nähdään muun muassa elokuvat My Southern Family Christmas, Reunited at Christmas, We Wish you a Married Christmas, The Holiday Stocking ja On the 12th Date of Christmas. Joululeffat ovat katsottavissa myös discovery+-palvelussa.

 VAIN SUORATOISTOSSA

Peltz-Beckham vs. The Wedding Planners

DOKUMENTTI Tunnettu julkkispari Brooklyn Beckham ja Nicola Peltz avioitui vuonna 2022 Floridan Palm Beachissa. Hulppean juhlan taustalla kuitenkin kyti draama: hääsuunnittelijat ehtivät suunnitella suurta tapahtumaa vain 9 päivän ajan, kun Nicolan miljonääri-isä Nelson Peltz totesi, ettei suunnittelijoiden taso riittänyt suuren luokan julkkishäiden organisoimiseen, ja antoi heille potkut. 8 kuukautta häiden jälkeen Peltz haastoi suunnittelijat oikeuteen, sillä he kieltäytyivät palauttamasta saamaansa 159 000 dollarin etukäteismaksua. Dokumentti pureutuu runsaasti julkisuutta keränneeseen tapaukseen niin hääsuunnittelijoiden kuin ökyhäitä järjestäneiden Peltz-Beckhamien näkökulmasta.

discovery+ 18.12.

Gwyneth vs. Terry: The Ski Crash Trial

DOKUMENTTI Utahin laskettelurinteellä tapahtui vuonna 2016 runsaasti huomiota herättänyt onnettomuus: Eläkkeellä oleva optometristi Terry Sanders ja näyttelijä Gwyneth Paltrow törmäsivät toisiinsa, minkä seurauksena Sanders haastoi Hollywood-tähden oikeuteen. Sandersin mukana törmäys aiheutti hänelle sekä fyysistä että henkistä kärsimystä, kun taas Paltrow menetti puolikkaan hiihtopäivän. Vuonna 2023 käydystä oikeuskäsittelystä muodostui runsaasti julkisuutta saanut mylläkkä ja harvinainen tapaus, jossa vastakkain olivat siviili ja a-luokan julkisuuden henkilö. Oikeudessa väännettiin päiväkausia vastausta kysymykseen kuka törmäsi keneen, Paltrown vakuuttaessa syyttömyyttään alusta asti. Kaksiosainen dokumentti pureutuu tapaukseen ensin Sandersin ja sitten Paltrown näkökulmasta – virallisena lopputulemana Paltrown vapautus syytteistä.

discovery+ 25.12.

REALITYVIIHDETTÄ

90 päivää morsiamena: Chantelin perhe

UUSI KAUSI Hittirealityn spinoff palaa viimeiselle kaudelleen erittäin räjähdysherkässä tilanteessa. Edellisen kauden lopussa Perdo ajautui murtumispisteeseen ja päätti lopulta hakea avioeroa Chantelista. 9 kuukautta myöhemmin kaksikko haluaa epätoivoisesti pisteen tarinalleen. Avioeron lähestyessä tunnelma kiristyy. Riidat leimahtavat niin talon myynnistä kuin omaisuuden jaostakin, ja perheet ajautuvat törmäyskurssille puolustaessaan omiaan. Sarjan viimeinen luku tarjoaa latautuneita hetkiä viime metreille asti. (The Family Chantel)

5. kausi TLC ja discovery+ 22.12. alkaen

Katujen kaaharit maailmalla

UUSI SARJA Laittoman katurallin maailmaan sijoittuva hittisarja saa jälleen uuden spinoff-version, jossa nopeimmat ja rohkeimmat kuljettajat matkaavat Australiaan kapteeni Boosted GT:n johdolla. Perillä tiimi osallistuu paikalliseen kilpailuun tavoitteenaan todistaa, että maailman nopeimmat kuljettavat löytyvät USA:sta! (Street Outlaws vs. The World)

discovery+ 18.12. alkaen

Naked Attraction Norja

NYT TELEVISIOSSA Hittisarja Naked Attractionin norjalainen versio nähdään nyt ensimmäistä kertaa televisiossa. Kaava on tuttu: paikalliset rohkeat ja ennakkoluulottomat sinkut kohtaavat toisensa ilman rihmankiertämää, ja vasta sen jälkeen siirrytään pukeutuneina ensitreffeille. Sarjan juontaa Tuva Fellman.

TV5 12.12. alkaen, katsottavissa myös discovery+

RIKOSSARJOJA

Good Cop, Bad Cop

UUSI SARJA Uutuussarja käsittelee rikoksia, joissa syylliseksi paljastuu lainvalvontaviranomainen. Tapaukset muuttuvat vaikeiksi ja vaarallisiksi, kun tappaja onkin sisäpiiriläinen, joka osaa lavastaa ja peitellä tekojansa taitavasti. Sarjaa luotsaa etsivä Garry McFadden, joka on ratkaissut satoja murhatapauksia uransa aikana.

discovery+ 20.12. alkaen

Kenet ihmeessä nain?

UUSI KAUSI Kunnes kuolema meidät erottaa... Mutta entä jos tuttu ja turvallinen kumppani paljastuukin ihmishirviöksi? Rikossarjan uudella kaudella esitellään jälleen tapauksia, joissa avioliiton toinen osapuoli saa yllättäen tietää, että kumppani on tehtaillut aiemmin tai peräti liiton aikana karmeita tekoja. (Who the (Bleeb) Did I Marry)

7. kausi discovery+ 8.12. alkaen

Murhan digitaaliset jäljet

UUSI KAUSI Murhatutkinta muuttuu olennaisesti, kun todisteet ovatkin fyysisten sijaan digitaalisia. Rikossarjan uudella kaudella käydään läpi tositarinoita tutkijoista, jotka siirtyvät tappajan vanavedessä digitaaliseen maailmaan, kuten chat-huoneisiin, matkapuhelinsovelluksiin ja GPS-seurantajärjestelmiin. (Caught In The Net)

2. kausi discovery+ 4.12. alkaen

OUTOJA ILMIÖITÄ

Spooked Ireland

UUSI SARJA Vogue Williams johtaa paranormaalien asiantuntijoiden ryhmää, joka lähtee tutkimaan verisen historian värittämiä, paranormaaleihin tapahtumiin liitettyjä kohteita pitkin Irlantia. Jaksoissa vieraillaan muun muassa Charlevillen ja King Johnsin linnoissa, Aughrimin kylässä ja Wicklown vankilassa. Perillä kohteissa tunnelma tiivistyy: mistä hyytävissä huhuissa on todellisuudessa kyse..?

discovery+ 30.12. alkaen

Destination Fear

UUSI KAUSI Paranormaaleihin ilmiöihin perehtynyt tiimi kohtaa sarjan uudella kaudella synkimmät pelkonsa paikoissa, joissa puhutaan kummittelevan. Dakota, Chelsea, Tanner ja Alex tutustuvat ympäri Yhdysvaltoja sijaitseviin, kummittelusta tunnettuihin kohteisiin, ja testaavat paikan päällä omakohtaisesti pelon rajoja.

4. kausi discovery+ 2.12. alkaen

Kadonneen kullan metsästys

UUSI KAUSI Paikallisten mukaan Itä-Utahissa sijaitsevan Blind Frog Ranchin maat ovat kirotut, ja ne pitävät tiukasti kiinni aarteistaan. Maanomistaja Duane Ollinger on pistänyt huhuista huolimatta likoon koko omaisuutensa yrittäessään päästä käsiksi kultasuoneen. (Mystery at Blind Frog Ranch)

3. kausi discovery+ 5.12. alkaen

HUIPPU-URHEILUA

Jääkiekko: U20 MM-kisat, miesten Sveitsin EHT ja naisten Ruotsin EHT

Warner Bros. Discoveryn suurin vuosittainen urheilutapahtuma, U20 MM-kisat, pelataan tuttuun tapaan joulunaikaan. Tapaninpäivänä käynnistyvä MM-turnaus näkyy tyhjentävän kattavasti discovery+-palvelussa, Nuorten Leijonien kultajahtia voi seurata alusta loppuun myös TV5:lla. Joulukuussa myös EHT-turnausten sarja jatkuu, kun vuorossa on miesten Sveitsin EHT. Naiset puolestaan pelaavat Ruotsissa, ja TV5 esittää kaikki Suomen ottelut.

Nuorten MM-kisat TV5 ja discovery+ 26.12.5.1.
Sveitsin EHT TV5 ja discovery+ 14.
17.12.
Naisten Ruotsin EHT TV5 ja discovery+ 14.17.12.

Ski Classics

Viime kaudella mukavasti maastohiihdon ystäviä pariinsa houkutellut Ski Classics -sarja starttaa taas joulukuussa. Suomalaisten suosikkilajia upeissa maisemissa seurataan koko talven ajan TV5:lla ja discovery+-palvelussa.

Bad Gastein TV5 ja discovery+ 9.10.12.
La Venosta TV5 ja discovery+ 16.17.12.

Snooker

Snookervuosi huipentuu joulukuussa kahdella mielenkiintoisella turnauksella. Räjähtävässä Shoot Outissa ottelut kestävät maksimissaan 10 minuuttia! Perinteisempää snookeria edustava Scottish Open on osa Home Nations -turnausten sarjaa.

Shoot Out discovery+ 6.9.12.
Scottish Open Kutonen ja discovery+ 11.
17.12.

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery


Tuoreimmat uutiset