Kesän 2024 kohokohdat Maxilla

28 kesäkuuta 2024

Kesän aikana Max-suoratoistopalveluun saapuu monipuolisesti kiinnostavaa katsottavaa aina huippusuositusta HBO-draamasarja House of the Dragonista Elizabeth Tayloria ja Taylor Swiftiä käsitteleviin dokumentteihin. Komediasarja Fantasmas sukeltaa mielikuvituksellisen surrealistiseen maailmaan, ja Kit Harington liittyy uudella kaudella rahoitusalan sisäpiiriin sijoittuvan Industry-sarjan tähtikaartiin.

Julkaisuaikatauluihin saattaa vielä tulla viime hetken muutoksia. Lista täydentyy kesän myötä.

 

REN FAIRE
HBO-dokumenttisarja katsottavissa Maxilla

Lance Oppenheimin tuottama ja ohjaama kolmiosainen HBO-dokumenttisarja seuraa 86-vuotiasta George Coulamia, joka on johtanut Teksasin Renessanssimessuja rautaisella otteella jo puolen vuosisadan verran. Työntekijöidensä kuningas Georgeksi kutsumalla Coulamilla on valtaa, kunniaa ja rikkauksia, mutta nyt hän on valmis siirtämään keskiaikamessujen valtikan seuraajalleen ja keskittymään romanttisen kumppanin etsintään viimeisten elinvuosiensa ajan. Ennen eläköitymistä on aika päättää, kuka hänen pitkäaikaisista työntekijöistään lopulta perii kruunun. Kolmiosainen dokumenttifantasia sekoittaa eri tyylilajeja ja kutsuu katsojan teksasilaismessujen kulissien taakse todistamaan jännitteistä ja koomista seuraajan valintaa, josta ei dramatiikkaa puutu.
(3 x 60 min, kaikki jaksot katsottavissa)


FANTASMAS
Alkanut Maxilla 8.6.

Kuudesta jaksosta koostuvassa, mielikuvituksellisessa komediasarjassa käsikirjoittaja, ohjaaja ja koomikko Julio Torres pistää katsojan pään pyörälle. Kaikki alkaa kultaisen simpukkakorvakorun katoamisesta. Arvokasta esinettä etsiessään Julio tutkailee epätavallisia hahmoja, joita hän kohtaa unenomaiseen, vaihtoehtoiseen New Yorkiin sijoittuvien, usein pahaenteisten ja aina koomisten hetkien myötä. Fantasmas on surrealistinen värien kaleidoskooppi, joka punoo yhteen tarinoita ihmisistä, jotka etsivät tarkoitusta ja yhteyden tunnetta yhä eristäytyneemmässä maailmassa. Sarja on Julio Torresin luoma, ohjaama ja käsikirjoittama.
(6 x 30 min, uudet jaksot viikoittain lauantaisin)


HANNAH EINBINDER: EVERYTHING MUST GO
Komediaspesiaali katsottavissa Maxilla

Stand up -komediaspesiaalissa Emmy-palkittua Hacks-komediasarjaa tähdittävä näyttelijä-koomikko Hannah Einbinder astuu El Rey -teatterin lavalle Los Angelesissa. Ensimmäisessä stand up -spesiaalissaan Einbinder saa yleisön haltioitumaan esittelemällä koko joukon hahmoja, joihin lukeutuvat aurinko, kuu ja Maa, sekä jakamalla hulvattomalla tavalla omaa elämäänsä muovanneita tarinoita. Kuinka pitkälle hänen vanhempansa olivatkaan valmiita menemään saadakseen pojan (vain saadakseen hänet sen sijaan), ja kuinka kävikään hänen yrittäessään meditoida? Entä millainen jumalallinen väliintulo koettiin hänen isoäitinsä hautajaisissa? Yllättävän ja hyvin hauskan tunnin aikana koomikko puhuu suorasukaisesti siitä, millaista on olla queer, uskostaan, ilmastonmuutoksesta ja menneisyydestään pössyttelijänä.
(60 min)


AM I OK?
Uutuuselokuva katsottavissa Maxilla

Alun perin Sundance-elokuvajuhlilla vuonna 2022 ensi-iltansa saanutta elokuvaa tähdittää Dakota Johnson. Lucy ja Jane ovat olleet parhaita ystäviä miltei koko ikänsä, ja he kuvittelevat tietävänsä toisistaan kaiken. Mutta kun Jane kertoo aikovansa muuttaa Lontooseen, Lucy paljastaa pitkään piilottelemansa salaisuuden. Janen yrittäessä auttaa Lucya heidän ystävyytensä ajautuu kaaokseen. Rooleissa nähdään Dakota Johnsonin lisäksi Sonoya Mizuno, Jermaine Fowler, Kiersey Clemons, Molly Gordon sekä Sean Hayes ja Tig Notaro.
(85 min)


HOUSE OF THE DRAGON
2. kausi alkanut Maxilla 17.6.

George R.R. Martinin Fire & Blood -teokseen perustuva, aikaan 200 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia sijoittuva sarja kertoo Targaryenin suvun tarinan. House of the Dragonin tulevalla tuotantokaudella Westeros on verisen sisällissodan partaalla. Vihreä neuvosto on asettunut tukemaan kuningas Aegonia ja Musta neuvosto kuningatar Rhaenyraa, joista kumpikin uskoo olevansa oikeutettu istumaan Rautavaltaistuimella. Kaikkien on valittava puolensa Targaryenien valtakunnan alkaessa murentua. Toisella tuotantokaudella rooleihinsa palaavat Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ja Rhys Ifans.
(10 x 60 min, uudet jaksot viikoittain maanantaisin)

 

TAYLOR SWIFT VS. SCOOTER BRAUN: BAD BLOOD
Kaksiosainen dokumentti katsottavissa Maxilla

Kaksiosainen dokumentti tarkastelee mukaansatempaavasti maailmanlaajuisen pop-supertähti Taylor Swiftin ja musiikkimoguli Scooter Braunin välistä riitaa, joka sai alkunsa Braunin ostettua oikeudet Swiftin kuuteen ensimmäiseen albumiin kesäkuussa 2019. Kumpikin kahdesta jaksosta keskittyy avaamaan riidan eri puolta: toinen Swiftin näkökulmasta ja toinen Braunin perspektiivistä. Katsojat pääsevät tutustumaan tapaukseen perusteellisesti musiikin omistajuuden kiemuroiden, alan sukupuolidynamiikan ja fanikunnan voiman kannalta, saaden samalla muodostaa kiistasta oman mielipiteensä. Dokumenttisarjassa kuullaan lakiasiantuntijoita, toimittajia ja sekä Swiftin että Braunin lähipiiriä.
(2 x 60 min, molemmat jaksot katsottavissa)


STEVIE VAN ZANDT: DISCIPLE
HBO-dokumenttielokuva katsottavissa Maxilla

Bruce Springsteenin ja Tony Sopranon neuvonantajana tunnettu Stevie Van Zandt on Tribecan elokuvajuhlilla kesäkuussa ensi-iltansa saaneen HBO-dokumenttielokuvan keskiössä. Runsaasti ennennäkemätöntä materiaalia sisältävä dokumentti seuraa Van Zandtin uraa tuottajana, muusikkona, säveltäjänä, aktivistina ja näyttelijänä aina Asbury Parkin klubeilta suurille areenoille. Dokumentti seuraa yleisneron ja intohimoisen aktivistin huomattavaa uraa ja valottaa hartaan rock ‘n’ rollin ja oikeudenmukaisuuden puolustajan jälkeensä jättämää perintöä, joka elää vahvana edelleen.
(140 min)

 

ELIZABETH TAYLOR: THE LOST TAPES
HBO-dokumenttielokuva ensi-illassa 4.8.

Nanette Bursteinin ohjaama HBO-dokumenttielokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Dokumentti antaa Elizabeth Taylorin kertoa tarinansa omin sanoin, käyttäen tukena henkilökohtaisia kuva-arkistoja ja kotivideoita sekä videopätkiä hänen ikonisista rooleistaan, jotka kuvastavat hänen todellisessa elämässä kohtaamiaan haasteita ja huippuhetkiä. Samalla katsoja haastetaan pohtimaan Taylorin jälkeensä jättämää perintöä. Aiemmin pimentoon jääneiden haastattelujen ja elokuvatähden ennennäkemättömän henkilökohtaisen materiaalin kautta paljastuu Hollywood-legendan herkkyys ja monitahoinen sisäinen maailma.
(60 min)


INDUSTRY
3. kausi alkaa 12.8.

Kahdeksasta jaksosta koostuvan HBO-draamasarjan kolmas kausi sukeltaa jälleen rahoitusalan sisäpiiriin. Nuoret pankkiirit kamppailevat kansainvälisen Pierpoint & Co -pankin Lontoon toimiston paineiden keskellä seksin ja huumeiden voimin. Sarjan kolmannella kaudella Pierpoint panostaa eettiseen sijoittamiseen, ja Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) ja Eric (Ken Leung) huomaavat joutuneensa Henry Muckin (Kit Harington) johtaman ympäristöystävällisen energiayrityksen näyttävän listautumisen keskiöön. Pierpointin taakseen jättänyt Harper (Myha’la) puolestaan kaipaa rahoitusalan jännitystä ja löytää yllättävän liittolaisen FutureDawnin salkunhoitaja Petra Koenigista (Sarah Goldberg).
(8 x 60 min, uudet jaksot viikoittain maanantaisin)

 

NAKED ATTRACTION SUOMI
4. kausi alkaa 20.8.

Rohkealla mutta lämminhenkisellä otteella yleisön hurmannut Naked Attraction Suomi, tuttavallisemmin Nakkesuomi, tuo säpinää syksyyn, kun sarjasta nähdään uusi 4. tuotantokausi. Rohkeat sinkut etsivät rakkautta käänteisessä järjestyksessä: ensin tavataan ilman vaatteita, ja vasta sitten siirrytään pukeutuneina treffeille. Sarjaa luotsaa asiantuntevin ottein erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström.
(6 x 25 min, uudet jaksot viikoittain tiistaisin - myös TV5 tiistaisin klo 21)LISÄÄ KESÄN UUTUUSSARJOJA:

2.6.
90 päivää morsiamena: Rakkautta paratiisissa (90 Day Fiancé: Love in Paradise), 4. kausi, uudet jaksot viikoittain

5.6.
Menneisyyden mysteerit (Unearthed), 10. kausi, kaikki jaksot katsottavissa
Menneisyyden mysteerit (Unearthed), 11. kausi, kolme jaksoa ensi-iltapäivänä ja loput viikoittain

7.6.
Milf Manor, 2. kausi, uudet jaksot viikoittain

8.6.
Hairstyle: The Talent Show USA, uudet jaksot viikoittain
X Trillion, kaikki jaksot katsottavissa

9.6.
Playboy-murhat (The Playboy Murders), 2. kausi, kaikki jaksot katsottavissa

10.6.
America’s Backyard Gold, kaikki jaksot katsottavissa

11.6.
The Convict (Skazana), 4. kausi, kaksi ensimmäistä jaksoa ensi-iltaviikolla ja loput viikoittain
Klara, kaikki jaksot katsottavissa

13.6.
Pieni suuri perhe (7 Little Johnstons), 14. kausi, uudet jaksot viikoittain
The Disappearance (Chylka), kaudet 3, 4 ja 5, kaikki jaksot katsottavissa

18.6.
Love & Translation, kaikki jaksot katsottavissa

19.6.
Bail Jumpers, kaikki jaksot katsottavissa

20.6.
Outback Crystal Hunters, kaikki jaksot katsottavissa

21.6.
Expedition From Hell: The Lost Tapes, uudet jaksot viikoittain

24.6.
Ghosts of Devil’s Perch, kaikki jaksot katsottavissa
People Magazine Investigates, 7. kausi, kaikki jaksot katsottavissa
Say Yes to the Dress, 23. kausi, uudet jaksot viikoittain

25.6.
Huutokauppataisto (Baggage Battles), 3. kausi, kaikki jaksot katsottavissa

26.6.
HBO-dokumenttisarja One South: Portrait of a Psych Unit, molemmat jaksot katsottavissa
Arvokaman etsijät – parhaat löydöt (Salvage Hunters: Best Buys), kaikki jaksot katsottavissa

27.6.
Breaking New Ground, uudet jaksot viikoittain
Opaalin metsästäjät: Road Trip (Opal Hunters: Red Dirt Road Trip), uudet jaksot viikoittain
Suicide Squad Isekai, kolme jaksoa ensi-iltapäivänä ja loput viikoittain

28.6.
Hustlers Gamblers Crooks, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä
King of Zanzibar, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä
Hamptonin luksuslukaalit (Selling the Hamptons), 2. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

29.6.
The Dead Files, 10. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

1.7.
Pelastajat, kaudet 1–2, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä
Ratkaisevat rikostallenteet (Crimes Gone Viral), 5. kausi, kaksi jaksoa viikoittain

3.7.
Apua! Tyttäreni on raskaana (Unexpected), 6. kausi, uudet jaksot viikoittain

9.7.
Kultakuume: Parkerin kultareitti (Gold Rush: Parker’s Trail), 7. kausi, uudet jaksot viikoittain

11.7.
Max Original -dokumenttisarja Teen Torture Inc., kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä
Hengenvaarallinen saalis (Deadliest Catch), 20. kausi, uudet jaksot viikoittain
Paula Zahn ja murhien motiivit (On the Case with Paula Zahn), 24. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

14.7.
Kokkikisa: Italialainen keittiö (Ciao House), uudet jaksot viikoittain

16.7.
Psykopaatti vierelläni (Signs of a Psychopath), 7. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

17.7.
Rikoskamera (Real Time Crime), 2. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

18.7.
Derricon uskomaton suurperhe (Doubling Down with the Derricos), 5. kausi, uudet jaksot viikoittain
Myrskyn armoilla (Eye of the Storm), uudet jaksot viikoittain
John Walsh: Rikollisten jäljillä (In Pursuit with John Walsh), 5. kausi, uudet jaksot viikoittain

22.7.
Musta leski: Thomas Randolphin 6 vaimoa (The Black Widower: The Six Wives of Thomas Randolph), kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

23.7.
Hoffmanin perheen kultakuume (The Hoffman Family Gold), 3. kausi, uudet jaksot viikoittain

24.7.
Rattiraivoajat (Road Rage), kaksi jaksoa viikoittain

25.7.
Tell Me Everything, 2. kausi, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

26.7.
Lethally Blonde, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

28.7.
Vaaralliset suhteet (Fatal Affairs), uudet jaksot viikoittain
Kielletyt suhteet (Forbidden Love), uudet jaksot viikoittain

31.7.
Hengenvaarallisesti lihava: Mitä heille kuuluu? (My 600-lb Life: Where Are They Now?), 9. kausi, uudet jaksot viikoittain
Drew’s Dream Car, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

12.8.
Pelastajat, kaudet 3–5, kaikki jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä

 

KESÄN ELOKUVIA, DOKUMENTTEJA JA KOMEDIASPESIAALEJA:

7.6.
Kirjastoelokuva The Exception (Undtagelsen)

11.6.
Kirjastoelokuvia:
The One with Hope
Time to Dance (Czas Na Taniec)

14.6.
Kirjastoelokuva The Harbinger

21.6.
Kirjastoelokuva The Contractor

28.6.
Kirjastoelokuvia:
After the Wedding
Memory (2022)
The Space Between Us

30.6.
Kirjastoelokuvia:
3 Bed, 2 Bath, 1 Ghost
A Pinch of Portugal
A Scottish Love Scheme
A Very Venice Romance

3.7.
4th of August: An Olympic Odyssey

4.7.
Uutuuselokuva Godzilla x Kong: The New Empire

5.7.
Kirjastoelokuvia:
Copshop
I Care a Lot
Kauhea kankkunen 2 (The Hangover Part II)
Kauhea kankkunen 3 (The Hangover Part III)

7.7.
Kirjastoelokuvia:
Betty’s Bad Luck in Love
Blind Date Book Club
Field Day
Fourth Down and Love
Hearts in the Game

9.7.
Discovery-dokumenttispesiaali The Killer in My Home: A Deadliest Mums & Dads Special

12.7.
Uutuuselokuva The Zone of Interest

14.7.
Kirjastoelokuvia:
Hidden Gems
Love Classified
Love, For Real
Making Waves
Napa Ever After

19.7.
Kirjastoelokuva Catch the Fair One

20.7.
Kirjastoelokuva Lassie (2023)

21.7.
Kirjastoelokuvia:
Paging Mr. Darcy
Retreat to You
The Professional Bridesmaid
The Wedding Cottage
When Love Springs

24.7.
Dokumenttielokuva A Radical Life

26.7.
Kirjastoelokuvia:
King of Thieves
Gemini Man

27.7.
Uutuuselokuva Justice League: Crisis on Infinite Earths – Part One

28.7.
Kirjastoelokuvia:
Mix Up in the Mediterranean
Perfect Harmony
South Beach Love
Two Tickets to Paradise
Wedding of a Lifetime
A Nashville Legacy
An American in Austen
Love’s Greek to Me
Moriah’s Lighthouse
Sailing into Love
The Presence of Love

 

URHEILUN KOHOKOHTIA KESÄLLÄ:


PYÖRÄILYN RANSKAN YMPÄRIAJO

Suorat lähetykset Maxilla 29.6.–21.7.

Kolmen suuren pyöräilyn etappikilpailun arvostetuin kilpailu, Ranskan ympäriajo eli Tour de France, pyöritetään jälleen keskikesällä 29.6.–21.7. Kolmiviikkoisen urakan jokainen etappi on katsottavissa suoratoistopalvelu Maxilla. Suomenkielisistä selostuksista vastaa legendaarinen Peter Selin. Asiantuntijoina kuullaan Jussi Veikkasta, Kimmo Kanasta ja Christian Seliniä.


WIMBLEDONIN TENNISTURNAUS

Suorat lähetykset Maxilla 1.–14.7.

Maailman arvostetuin ja vanhin tennisturnaus on vuoden ainoa ruohoalustalla pelattava grand slam -turnaus. Maxilla seurataan herkeämättä Wimbledonin otteluita suorina lähetyksinä. Kaikki turnauksen ottelut ovat katsottavissa suorana ja tallenteina Maxilla. Selostajina Wimbledonissa toimivat Arne Six, Arno Seiro, Henry Järvinen ja Aki Kauppinen sekä asiantuntijana Jarkko Nieminen.


PARIISIN 2024 OLYMPIALAISET

Suorat lähetykset Maxilla 24.7.–11.8.

Pariisin olympialaiset käynnistyvät 24. heinäkuuta, ja suoratoistopalvelu Max on ainoa paikka katsoa suorana kisojen jokainen hetki. Lähetystä on tarjolla 24/7 koko kisojen ajan: kotiyleisölle tarjotaan 3 800 tunnin edestä suoria lähetyksiä, joissa yhteensä 10 500 urheilijaa antaa parastaan. Uintilajien asiantuntijana nähdään kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen, joka on toiminut asiantuntijana myös Eurosportin uintilähetyksissä jo vuodesta 2007. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen, joka on tuttu kasvo myös WBD:n jääkiekkolähetyksistä. Koripallotiimin asiantuntijoina nähdään muun muassa kentälläkin vastuuta kantanut Susijengin Shawn Huff sekä Tiina Sten. Sekä koripallo että uintiurheilu ovat Pariisin olympialaisissa Warner Bros. Discoveryn yksinoikeuslajeja Suomessa.

 

LEHDISTÖMATERIAALIT

Kuvia ja muuta materiaalia median käyttöön on ladattavissa lehdistösivuiltamme osoitteesta https://hbomaxnordicpress.com (käyttäjätunnus: press, salasana: press2024)

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland