Rikoksia ja rakkausrealitya TV5:n ja discovery+-palvelun helmikuussa

25 tammikuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 26 helmikuuta 2024

Helmikuun ohjelmiston kohokohtiin lukeutuvat muun muassa kotimaisen Rikoksen anatomian uusi kausi sekä kansainvälisen rakkausrealityn mielenkiintoinen uutuus Love & Translation.

Warner Bros. Discoveryn kevätkauden kotimainen ohjelmisto starttaa helmikuussa, kun tunnettuja suomalaisia rikostapauksia käsittelevä Rikoksen anatomia palaa uuden juontajan Kristiina Komulaisen luotsaamana. Alamaailmaan pureudutaan myös sarjoissa Rikoskamera sekä Murder in the Heartland.

Vastapainona helmikuu on omistettu rakkaudelle ja ihmissuhdekiemuroille. Odotetuin uutuus Love & Translation seuraa kolmen amerikkalaisen miehen tutustumista kahteentoista kansainväliseen sinkkunaiseen. Asetelmassa on kutkuttava koukku: kukaan naisista ei puhu sanaakaan englantia. Kieli- ja kulttuurimuuri ovat läsnä myös ruotsalaisen Rakastaa, ei rakasta -sarjan uudella kaudella.

Elokuvien ystäviä hemmotellaan kuukauden mittaan kolmella Suomen tv-ensi-iltaelokuvalla. Urheilurintamalla viihdytään EHT-jääkiekon, snookerin ja PGA Golfin parissa.

Ohessa koottuna helmikuun ohjelmiston kohokohdat.

 

KUUKAUDEN KOTIMAINEN

Rikoksen anatomia

UUSI KAUSI Rikoksen anatomian uudella tuotantokaudella perehdytään kahteentoista suomalaisia puhuttaneeseen ja koskettaneeseen rikokseen. Ääneen pääsevät rikosten tutkijat sekä eri alojen asiantuntijat. 4. kaudella käydään läpi muun muassa Koskelan teinisurma, Tampereella tapahtunut palkkamurha sekä Helsingin Metsälässä moottoripyöräkerhon tiloissa tapahtunut paloittelumurha. Käsittelyssä on myös Silkkitie, jonka kautta useat suomalaiset pystyivät tilaamaan huumeita. Sarjan uutena juontajana nähdään Kristiina Komulainen.

4. kausi TV5 ja discovery+ 22.2. alkaen

POHJOISMAISTA VIIHDETTÄ

Rakastaa, ei rakasta

UUSI KAUSI Ruotsalainen hittireality saa jatkoa! Suuret tunteet roihuavat jälleen länsinaapurissa, ulkomaalaiset muuttavat Ruotsiin rakkauden perässä. Perillä odottaa paitsi potentiaalinen loppuelämän rakkaus, myös kulttuurisokki. Sarja seuraa parien yhteisen elämän ensiaskeleita haasteineen ja onnenhetkineen juontaja Agneta Sjödinin luotsaamana. (Älskar, älskar inte)

4. kausi discovery+ 8.2. alkaen, TV5 19.2. alkaen

Kööpenhaminan lentokentällä

UUSI KAUSI Tanskalainen reality seuraa kahta Kööpenhaminan lentokentällä toimivaa yksikköä, joiden vastuulla on huolehtia kentän läpi kulkevien miljoonien matkustajien turvallisuudesta kellon ympäri. Työ vaatii tarkkaavaisuutta ja nopeaa reagointia monenlaisten tilanteiden parissa, aina matkustajien terveyshuolista rikollisten pysäyttämiseen. (Lufthavnens Beredskab)

2. kausi discovery+ 13.2. alkaen

Ruotsin rajavartijat

UUSI KAUSI Sarjassa seurataan Ruotsin rajavartijoiden kamppailua rikollisuutta vastaan. Tuhansittain ihmisiä ja valtavat määrät matka- ja rahtitavaroita ylittää Ruotsin rajan joka päivä. Hämäriä rajanylityksiä ja epämääräisten selitysten paikkansapitävyyttä setvitään niin lentokentillä, satamissa kuin rajoillakin. (Gränsbevakarna Sverige)

4. kausi discovery+ 6.2. alkaen, TV5 13.2. alkaen

PARASTA REALITYA

Love & Translation

UUSI SARJA Uuden rakkausrealityn alkuasetelma on kutkuttava: kolme amerikkalaista sinkkumiestä matkustaa paratiisimaiseen kohteeseen, jossa heitä odottaa 12, yhteensä yhdeksää kansallisuutta edustavaa sinkkunaista. Edessä on kuitenkin erityinen haaste, sillä kukaan naisista ei puhu englantia. Sarjan jaksoissa nähdään, miten tutustuminen ja tunteiden tulkitseminen onnistuu, kun yhteistä kieltä ei ole. Rakkautta etsivät sinkkumiehet ovat teksasilainen Kahlil, 24, kalifornialainen Tripp, 30 ja floridalainen Dylan, 21.

TLC ja discovery+ 9.2. alkaen

Äiti bestiksenä

UUSI KAUSI Hittisarja seuraa äitejä ja tyttäriä, joilla on huomattavan läheiset välit. Nämä kaksikot elävät symbioosissa ja jakavat keskenään kaiken aina harrastuksista jopa yhteiseen sänkyyn. Ulkopuoliset eivät tiivistä kanssakäymistä aina ymmärrä, ja kriisin ainekset ovat kasassa viimeistään, kun kuvioihin tuodaan kumppaneita. Uudella kaudella on mukana kaksi ennestään tuttua äiti-tytär -paria, kolme uutta kaksikkoa, sekä ensimmäistä kertaa sarjan historiassa superläheiset anoppi ja vävypoika. (Smothered)

5. kausi TLC ja discovery+ 15.2. alkaen

MOOTTOREITA JA AARTEITA

Bitchin' Rides

UUSI KAUSI Kindig-It Design -liikkeen omistaja Dave Kindig kustomoi ainutlaatuisia menopelejä vaativille asiakkailleen. Salt Lake Cityssä sijaitsevan liikkeen tiimi rakentaa ja entisöi eri merkkien ja aikakausien autoja rautaisalla ammattitaidolla ja ehtymättömällä visiolla, nyt jo 10. kauden voimin.

10. kausi discovery+ 5.2. alkaen

Arvokaman etsijät: Parhaat entisöinnit

UUSI SARJA Antiikin asiantuntija Drew Pritchard muistelee romukasoista vuosien mittaan pelastamiaan esineitä, jotka hän on entisöinyt uuteen loistoon. Ennennäkemätön materiaali haastatteluineen paljastaa, miten Drew onnistui vaativimmissakin projekteissa. (Salvage Hunters: Best Restorations)

discovery+ 7.2. alkaen

Extraordinary Stories Behind Everyday Things

UUSI KAUSI Toisinaan varsin yksinkertaisellakin kodista löytyvällä arkisella tavaralla saattaa olla varsin mielenkiintoinen tarina. Sarjan uudella kaudella tarkastellaan jälleen amerikkalaisista kodeista löytyviä esineitä ja uppoudutaan niiden taustoihin. Mikä sai niiden luojat keksimään kyseisen tavaran?

2. kausi discovery+ 14.2. alkaen

MURHIA JA MYSTEEREITÄ

Ghosts Of Devil's Perch

UUSI SARJA Oudot, yliluonnolliset tapahtumat ovat piinanneet Montanassa sijaitsevaa Butten historiallista kaivoskaupunkia ja sen asukkaita jo pitkään. Kun tilanne alkaa eskaloitua, kaupungin viranomaiset kutsuvat apuun paranormaaleihin ilmiöihin erikoistuneen tiimin. Tutkija Dave Schrader, meedio Cindy Kaza ja tekninen asiantuntija K.D. Stafford yhdistävät uutuussarjassa voimansa Butten pimeiden salaisuuksien paljastamiseksi.  

discovery+ 3.2. alkaen

Rikoskamera

UUSI KAUSI Moderni tekniikka auttaa rikostutkintaa ja rikosten ehkäisyä entistä tehokkaammin. Reaaliaikaiset rikoskeskukset hyödyntävät kaikkialla Amerikassa valvontakameroita ja seurantajärjestelmiä syyllisten saattamiseen oikeuden eteen. Sarjan uudella kaudella käydään jälleen läpi teknologian siivittämiä tapauksia niin viranomaisten, todistajien kuin uhrien omaisten näkökulmista. (Real Time Crime)

2. kausi discovery+ 14.2. alkaen

Murder in the Heartland

UUSI KAUSI Näissä rauhallisissa ja idyllisissä Keski-Amerikan pikkukaupungeissa kuohuu pinnan alla, kun karmeat rikokset ravistelevat asukkaiden turvallisuudentunnetta ja repivät yhteisöjä erilleen. Sarjassa pureudutaan rikoksiin, joissa avaintodistajat löytyvät omasta yhteisöstä. Jaksoissa käydään läpi pala palata tapahtumia, jotka ovat muuttaneet asukkaiden elämän lopullisesti.

6. kausi discovery+ 8.2. alkaen

ENSI-ILTAELOKUVAT

Those Who Wish Me Dead

SUOMEN TV-ENSI-ILTA Savuhyppääjä Hannah (Angelina Jolie) kärsii tunnontuskista epäonnistuttuaan kolmen nuoren pelastamisessa tulipalolta. Verisen ja traumatisoituneen 12-vuotiaan pojan kohdattuaan kaksikko lähtee yhdessä ylittämään kilometrejä kattavaa tiheää metsää, kannoillaan kaksi salamurhaajaa ja edessään armoton palo, joka etenee suoraan kohti. Ohjaus: Taylor Sheridan. Pääosissa: Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Finn Little.

TV5 3.2. klo 21

The Little Things

SUOMEN TV-ENSI-ILTA Kern Countyn apulaisseriffi Joe ”Deke” Deacon lähetetään Los Angelesiin nopealle todistusaineiston keräysreissulle. Hän kuitenkin päätyy epävirallisesti mukaan kaupunkia terrorisoivan sarjamurhaajan etsintöihin, joita johtaa ylikonstaapeli Jim Baxter. Baxter ei tiedä, että heidän jäljittämänsä tappajan tutkimukset nostavat samalla esiin järkyttäviä salaisuuksia Deken menneisyydestä. Ohjaus: John Lee Hancock. Pääosissa: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Chris Bauer, Michael Hyatt.

TV5 16.3. klo 21

Tom & Jerry

SUOMEN TV-ENSI-ILTA Rakastettu viholliskaksikko palaa entistä ehompana filmissä, joka sekoittaa animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Kun Jerry muuttaa New Yorkin hienoimpaan hotelliin juuri ennen siellä järjestettäviä vuosisadan häitä, epätoivoinen hääsuunnittelija joutuu palkkamaan Tomin päästäkseen eroon hiirestä. Hurja taistelu uhkaa tuhota hääsuunnittelijan uran, itse häät sekä mahdollisesti koko hotellin. Mutta pian ilmenee suurempi ongelma, sillä pahantahtoinen hotellin työntekijä alkaakin juonitella kaikkia kolmea vastaan. Ohjaus: Tim Story. Pääosissa: Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Rob Delaney, Colin Jost, Ken Jeong.

TV5 24.2. klo 18.50

URHEILU

Jääkiekko

Leijonat pelaavat helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksen ja Naisleijonat suuntaavat Tshekkiin, jossa pelataan naisten EHT-kauden päättävä finaaliturnaus. Kaikki Leijonien ja Naisleijonien EHT-ottelut näkyvät TV5:lla ja discovery+-palvelussa.

Miesten ja naisten EHT-turnaukset 7.–11.2.

Snooker

Warner Bros. Discoveryn suosikkilajiksi noussut snooker tarjoilee helmikuussa kaksi huipputurnausta. Home Nations -sarjan huipentavan Welsh Openin lisäksi pelataan Players Championship. Molempia turnauksia seurataan kattavasti discovery+-palvelussa, Welsh Openin ratkaisut näkyvät myös Kutosella. 

Welsh Open 12.–18.2.
Players Championship 19.–25.2.  

PGA Golf

Golfin Yhdysvaltain ammattilaiskiertue on täydessä vauhdissa, ja helmikuussa pelataan peräti neljä turnausta. Suomalaisittain tälle kaudelle saatiin huomattavaa lisämielenkiintoa, kun Sami Välimäki osallistuu PGA Tourin turnauksiin. Turnaukset lähetetään discovery+-palvelussa kattavasti, Phoenix Openia seurataan myös TV5:lla.

Pebble Beach 1.–4.2.
Phoenix Open 8.–11.2.
Genesis 15.–18.2.
Mexico Open 22.–25.2.

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland