Tässä on Warner Bros. Discoveryn Pariisin 2024 olympialaisten tekijätiimi kokonaisuudessaan

12 kesäkuuta 2024

Warner Bros. Discoveryn Pariisin olympialaisten kovatasoisen tekijätiimin asiantuntijoina nähdään muun muassa Jani Sievinen, Shawn Huff, Jarkko Nieminen ja Tiina Sten sekä toimittajina ja selostajina muun muassa Laura Ruohola, Oona Tolppanen, Juhani Henriksson ja Peter Selin. 

Pariisin 2024 olympialaisten startti siintää enää reilun kuukauden päässä! Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery välittää yleisölle Pariisin olympialaisten jokaisen hetken 24.7.2024* alkaen.  

Pariisin olympialaisissa WBD:lle työskentelevä tekijätiimi on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Selostajista, asiantuntijoista ja toimittajista kootusta tiimistä löytyy vahvaa osaamista niin eri lajeista kuin toimitustyöstäkin. Lähetyksissä kuullaan myös useita Eurosportin kanavilta tuttuja selostajia ja asiantuntijoita.  

Warner Bros. Discoveryn Pohjoismaiden urheilujohtaja Antti Haajanen on tyytyväinen olympialähetysten parissa työskentelevään nimekkääseen ryhmään.  

“Riveissämme on lukuisia aiemmissakin olympialaisissa työskennelleitä ammattilaisia, joiden kanssa on ilo jatkaa yhteistyötä myös tänä kesänä. Lisäksi olemme kiinnittäneet asiantuntija- ja selostajatiimiimme uusia, osaavia tekijöitä. Tällä kokoonpanolla kutsumme kotiyleisön osaksi kisojen jokaista hetkeä – aina urheilusuorituksista studioanalyysiin ja kulissien taakse”, Haajanen sanoo. 

TV5:n ja uuden suoratoistopalvelu Maxin studiolähetyksiä juontavat WBD:n tutut suosikkikasvot: Juhani Henriksson isännöi koripallostudioita, ja Ranskasta olympiakoripallon tunnelmia välittää Anni Jämsä. Oona Tolppanen juontaa puolestaan uintilähetysten ympärillä olevat osuudet kisakaupungin ytimestä.  

WBD:n tukikohtana toimii Pariisin keskustassa sijaitseva Hotel Raphael, jonka kattostudioilta tuotetaan olympiasisältöjä ympäri Eurooppaa. Paikalla vierailee myös urheilu- ja viihdealan maailmantähtiä. Päivän kisatapahtumia summataan kahdesti illassa olympiauutisosuuksissa, joita ankkuroi Laura Ruohola

Koripallo 

Warner Bros. Discoveryn koripallotiimin asiantuntijoina nähdään joukko erittäin kokeneita ammattilaisia. Ääneen pääsevät kentälläkin vastuuta kantaneet Susijengin Shawn Huff, Bundesliigassa vuonna 2014 parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valittu Tiina Sten, yli 10 vuoden ajan maajoukkueessa pelannut Anni Mäkitalo sekä seitsenkertainen vuoden koripalloilija, mittavan kansainvälisen uran pelannut Petteri Koponen. Selostajina toimivat Kristian Palotie, Tomi Tiilikainen ja Saku Mäkynen. 3x3 koripallo-otteluja selostaa Otto Tolonen

Koripallo on Pariisin olympialaisissa Warner Bros. Discoveryn yksinoikeuslaji. 

Uintilajit 

Uintilajien asiantuntijana toimii kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen, joka on toiminut asiantuntijana myös Eurosportin uintilähetyksissä jo vuodesta 2007. Sievisen rinnalla selostuksesta vastaa itsekin vahvan uintitaustan omaava Tommy Rundgren. Uimahyppyjä selostaa Oskari Saari. Uintilajeihin kuuluvat lisäksi avovesiuinti, taitouinti ja vesipallo. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa Pariisista käsin Oona Tolppanen. 

Uintilajit näkyvät Pariisin olympialaisissa Warner Bros. Discoveryn jakeluteissä yksinoikeudella. 

Tennis 

Tenniksen olympiaturnauksissa asiantuntijana toimii suomalaisen tennishistorian menestynein pelaaja, Suomea kolmissa olympialaisissa edustanut Jarkko Nieminen. Nieminen on tuttu myös Eurosportin tennislähetyksistä jo useiden vuosien ajan. Tennisselostajana toimii vuoden tennistoimittajanakin palkittu Arne Six

Pyöräily 

Peter Selin on tullut tunnetuksi yli vuosikymmenen ajan Eurosportin maantiepyöräilyn rakastettuna äänenä. Selin vastaa maantiepyöräilyn selostuksesta myös kesäolympialaisissa. Asiantuntijana maantiepyöräilyssä toimii Christian Selin. Maastopyöräilyä puolestaan selostaa Matti Heikkinen.  

Yleisurheilu 

Yleisurheilu tarjoaa yleisölle runsaasti tapahtumia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Selostuskopista tapahtumia välittävät jo vuodesta 1980 alkaen olympiakisoja selostanut Hannu-Pekka Hänninen ja pitkään WBD:n luottoselostajiin kuulunut Julius Vauhkonen

Golf 

Golf on yksi Warner Bros. Discoveryn painopistelajeista. Suomenkielisistä selostuksista olympialaisissa vastaavat Arno Seiro ja Tuomo Reponen, asiantuntijana toimii ammattipelaaja Antti Ahokas.

Muut lajit: 

Jalkapallo 

Juhavaltteri Salminen, selostaja 
Nuutti Vihtilä, selostaja 

Lentopallo ja beach volley:  

Toni Flink, selostaja 

Käsipallo 

Julius Vauhkonen, selostaja 

Nyrkkeily 

Jani Rajalin, selostaja 

Lisäksi selostajina ja toimittajina kuullaan muun muassa Henry Järvistä, Aki Kauppista, Vesa-Matti Savista ja Velimatti Sutelaa

Pariisin olympialaisten avajaiset nähdään suorana lähetyksenä TV5:llä perjantaina 26.7. klo 20 alkaen legendaarisen Hannu-Pekka "Hoopi" Hännisen tunnelmoimana. Hännisen aisaparina toimii Tokion kisojen tapaan Juhavaltteri Salminen. Sama kaksikko on äänessä myös päättäjäisissä 11.8. 

Näin Pariisin 2024 olympialaiset näkyvät Warner Bros. Discoveryn jakeluteissä 24.7.–11.8. 

TV5 

Vapaasti katsottava TV5 on Warner Bros. Discoveryn virallinen olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä kisoista 24/7. Aamupäivällä alkavat suorat lähetykset jatkuvat muutamilla koosteilla höystettynä koko päivän iltamyöhään saakka. Suorat lähetykset keskittyvät erityisesti WBD:n yksinoikeuslajien eli uintiurheilun ja koripallon tapahtumiin, mutta myös muita palloiluja ja golfia on tarjolla suorana. Uintilähetyksiä Pariisissa selostaa Tommy Rundgren vierellään asiantuntijana Jani Sievinen. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen. Myös huomattavassa osassa suoria koripallolähetyksiä on studio mukana. WBD:n koripalloasiantuntijoina tapahtumia purkavat mm. Shawn Huff, Tiina Sten ja Petteri Koponen yhdessä studioisäntä Juhani Henrikssonin kanssa. Päivän suomalaistapahtumat koostaa Laura Ruohola alkuillan koripallo-ottelua seuraavassa studiossa noin klo 20.15 sekä suorien lähetysten päätyttyä klo 23:n ja puolen yön välillä. 
 
Max 

Uusi suoratoistopalvelu Max on ainoa paikka Suomessa, joka välittää olympialaisten jokaisen hetken. Jokaiselle ottelulle tai kilpailulle löytyy Maxista oma lähetys. Parhaat lokaalit asiantuntijat siivittävät katsojat kisatunnelmaan, ja keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Tapahtumiin voi uppoutua jälkikäteen myös tallenteina. 

Kutonen 

Vapaasti katsottava tv-kanava Kutonen keskittyy olympialaisten aikaan pääasiassa jalkapalloon, pyöräilyyn ja nyrkkeilyyn. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti illan parhaaseen katseluaikaan klo 18–24. 

Eurosport 1 ja 2 

Eurosport -kanavat tarjoavat yhteiseurooppalaista lähetystä laajasti eri olympiatapahtumista. Lähetykset on selostettu osin suomeksi. 
 
Warner Bros. Discovery pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin. 

*WBD:n suorat lähetykset Pariisin 2024 olympialaisista käynnistyvät jalkapallolla 24.7. ennen 26.7. järjestettävää kisojen alkuseremoniaa 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery