Skip to main content

Teemu Rannikko ja Sasu Salin Warner Bros. Discoveryn Pariisin 2024 olympialaisten koripallon asiantuntijatiimiin

17 heinäkuuta 2024

Teemu Rannikko ja Sasu Salin liittyvät osaksi WBD:n Pariisin olympialaisten yksinoikeuslajin koripallon asiantuntijatiimiä. Olympialähetyksissä asiantuntijoina toimivat lisäksi Shawn Huff, Tiina Sten, Anni Mäkitalo ja Mikko Koivisto.

Kauan odotetut olympialaiset käynnistyvät pian Pariisissa, kun olympiatuli sytytetään perjantaina 26. heinäkuuta. Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery välittää yleisölle maailman suurimman urheilutapahtuman jokaisen hetken: huippu-urheilua 3800 tuntia suorana lähetyksenä. 

Koripallo on yksi WBD:n Pariisin olympialaisten yksinoikeuslajeista. Koripallotiimin kovatasoinen asiantuntijaketju on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Viimeisimpinä lisäyksinä tiimiin liittyvät Susijengissä pitkään pelannut, nykyään valmennusjohdossa vaikuttava Teemu Rannikko sekä Susijengin nykyinen kapteeni Sasu Salin. Lisäksi asiantuntijoina toimivat niin ikään Susijengin riveissä menestystä niittänyt Shawn Huff, naisten maajoukkueen entinen huippupelaaja, Bundesliigassa vuonna 2014 parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valittu Tiina Sten, yli 10 vuoden ajan maajoukkueessa pelannut Anni Mäkitalo sekä muun muassa viidet arvokisat Susijengin paidassa pelannut Mikko Koivisto. Kisapaikalta toimittajana raportoi maajoukkueessakin koripalloillut Anni Jämsä. Aiemmin julkistettu Petteri Koponen joutuu jäämään pois olympiatuotannoista saatuaan valmennuspestin Uuteen-Seelantiin. 

Selostajina toimivat Kristian Palotie, Tomi Tiilikainen ja Saku Mäkynen. 3x3 koripallo-otteluja selostaa Otto Tolonen

Suomen Susijengi antoi olympiakarsinnoissa parastaan, mutta joutui lopulta taipumaan tiukan taiston päätteeksi. Teemu Rannikko odottaa kaikesta huolimatta Pariisin olympialaisia innolla – onhan kyseessä iso asia koripallomaailmassa sekä itselle mieluinen pesti. 

“Nyt on pitkästä aikaa mahdollisuus nähdä maailman huippukoripalloa maajoukkuetasolla. Käytännössä kaikki parhaat ovat paikalla, joten kyllähän taitotaso ja atleettisuus ovat sitä luokkaa, että suosittelen pelejä niillekin, jotka eivät koripalloa normaalisti seuraa”, Rannikko sanoo. 

Koripallon olympiakullasta Pariisissa taistelee yhteensä 12 maata, jonka kirkkain kärki on Rannikon mukaan varsin tasainen ja selkeä. 

“USA on ottanut taas parhaat mukaan, heiltä löytyy maailman huippupelaajat, joita koko maailma katsoo mielellään. Toinen on Ranskan maajoukkue, ei vaan siksi että kyseessä ovat kotikisat, vaan miten he ovat pelanneet harjoitusmaaotteluita ja olleet niissä ylivoimaisia Victor Wembanyamaan johdolla. Hän on vuoden tulokas NBA:ssa, joka hallitsee pelin kaikki osa-alueet ja on ottanut Ranskan maajoukkueen omakseen, mitä on ollut hienoa seurata”, Rannikko jatkaa. 

Warner Bros. Discoveryn koripallon asiantuntijatiimiin liittyvä Sasu Salin on osaltaan innoissaan lähtökuopissa. 

“Tietenkin oli harmitus kun Suomi ei päässyt mukaan, mutta pääsen kuitenkin kommentoimaan pelejä, ja olen erittäin mielelläni mukana. Koripallo on siitä hyvässä asemassa, että paikalla ovat vain parhaat, ja jokainen peli on aivan maagisen hyvä. Todellakin on mahtavat kisat tulossa”, Salin tunnelmoi. 

Näin katsot Pariisin olympialaisten kaikki koripallolähetykset Warner Bros. Discoveryn kanavilta: 

TV5  

Vapaasti katsottava TV5 on Warner Bros. Discoveryn virallinen olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä kisoista 24/7. TV5 on saatavilla olympialaisten ajan HD-laatuisena myös antennijakelussa B-kanavanipussa kanavapaikalla 27, kattaen koko Suomen. Aamupäivällä alkavat suorat lähetykset jatkuvat muutamilla koosteilla höystettynä koko päivän iltamyöhään saakka. Suorat lähetykset keskittyvät erityisesti WBD:n yksinoikeuslajien eli koripallon ja uintiurheilun tapahtumiin. Huomattavassa osassa suoria koripallolähetyksiä on studio mukana. WBD:n koripalloasiantuntijat purkavat tapahtumia yhdessä studioisäntä Juhani Henrikssonin kanssa. Päivän suomalaistapahtumat koostaa Laura Ruohola alkuillan koripallo-ottelua seuraavassa studiossa noin klo 20.15 sekä suorien lähetysten päätyttyä klo 23:n ja puolen yön välillä. 

Max 

Suoratoistopalvelu Max on ainoa paikka Suomessa, joka välittää kaikki olympialaisten tapahtumat. Jokaiselle ottelulle tai kilpailulle löytyy palvelusta oma lähetys. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Tapahtumiin voi uppoutua myös tallenteina jälkikäteen. 

Kutonen 

Vapaasti katsottava tv-kanava Kutonen keskittyy olympialaisten aikaan pääasiassa jalkapalloon, pyöräilyyn ja nyrkkeilyyn. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti illan parhaaseen katseluaikaan klo 18–24. 

Eurosport 1 ja 2 

Eurosport -kanavat tarjoavat yhteiseurooppalaista lähetystä laajasti eri olympiatapahtumista. Lähetykset on selostettu osin suomeksi. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: jenni.kokkonen@wbd.com 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery