Skip to main content

Warner Bros. Discoveryn katselu korkeammalla kuin koskaan

3 syyskuuta 2024

WBD on tällä hetkellä markkinan toiseksi suurin kaupallinen tv-talo ennätyksellisellä 23,9 %:n kaupallisella katseluosuudella.

Warner Bros. Discoverylla on syyskauden ensimetreillä syytä juhlaan: Taakse jäi kaikkien aikojen kesä, mikä siivitti alkuvuoden upeaa tulosta entisestään. Tammi–elokuussa 2024 WBD:n kaupallinen katseluosuus (25–54-vuotiaat) oli ennätyksellinen 23,9 %, ja Warner Bros. Discovery on tällä hetkellä markkinan toiseksi suurin kaupallinen tv-talo.

Upean tuloksen taustalla vaikuttaa etenkin lippulaivakanava TV5, jonka kasvua on siivittänyt monipuolinen urheilutarjonta, kuten Pariisin olympialaiset ja jääkiekko, sekä laajasti yleisöä kiinnostavat kotimaiset ohjelmat, kuten Latelan Laurin hurja remontti ja Pelastajat Helsinki. Myös elokuvat vetoavat edelleen suureen yleisöön. Leffakanavanakin tunnettu TV5 esittää koko loppuvuoden ajan Suomen tv-ensi-iltaelokuvan viikoittain. Lisäksi nosteessa on naisille suunnattu Frii-kanava, jonka suosituimpiin ohjelmiin lukeutuvat useat rikosaiheiset sarjat.

Kesä–elokuussa Warner Bros. Discoveryn kaupallinen katseluosuus oli ennätyskorkealla tasolla 26,1 %:ssa. Kesän aikana katsojia ruudun ääreen houkuttivat etenkin Pariisin olympialaiset, joiden aikana WBD oli suurin kaupallinen tv-talo 25–54-vuotiaiden keskuudessa haukaten 40 % katselusta. Yleisömagneetteina toimivat kesän mittaan myös muun muassa Wimbledonin tennisfinaalit, Luzernin yleisurheilukisat, klassikkodraama Kova laki: erikoisyksikkö sekä elokuvat. 

Max-suoratoistopalvelun lanseeraus on ollut niin ikään menestyksekäs. Maxin monipuolinen sisältökirjasto jatkaa kasvuaan, ja Pariisin kesäolympialaisten tuoma stressitesti todisti palvelun teknisen toimivuuden haastavissakin olosuhteissa.

Seuraavaksi huomio kohdistuu syyskauteen, jonka ensimmäiset kotimaiset tuotannot, Naked Attraction Suomi ja Unelmahäät, ovat käynnistyneet hyvin. Lokakuussa on luvassa viihdyttävää visailua, kun yksi maailman suosituimmista ja pitkäaikaisimmista tv-tietokilpailuista, Jeopardy!, saapuu vihdoin Suomeen Kalle Lambergin luotsaamana. Suoratoiston puolella syyskauden odotetuimpiin uutuuksiin lukeutuvat Colin Farrellin tähdittämä The Penguin sekä Dyyni-elokuvien kanssa samaan universumiin sijoittuva Dune: Prophecy.

Lähde: Finnpanel, TV-mittaripaneeli, 3+ suomalaiset, kaupallinen katseluosuus 25–54-vuotiaissa.

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery