Skip to main content

Warner Bros. Discoveryn lineaarikanavien syyskuu: kulttisarjojen odotettu paluu

20 elokuuta 2024

Suursuosiota nauttivat kotimaiset tuotannot Unelmahäät ja Latela värittävät TV5:n kotimaista syksyä.

Warner Bros. Discoveryn lineaarikanavien TV5:n, Kutosen, Friin ja TLC:n syyskuu käynnistyy vilkkaissa merkeissä. Kotimainen ohjelmisto saa kuunvaihteessa uutta väriä, kun TV5:llä alkavat odotetut uudet kaudet suosikkisarjoista Unelmahäät ja Latela.

Luvassa on myös runsas valikoima uusia, kansainvälisiä realitysarjoja sekä kestosuosikkien uusia kausia, kuten automaailmaan pureutuvat Wheeler Dealers ja Robert Downey Jr:n unelma-autot sekä rahakkaita talokauppoja seuraava Lottovoittajan unelmakoti.

Huikea elokuvasyksy tuo TV5:lle Suomen tv-ensi-iltaelokuvan viikoittain aina vuoden loppuun asti. Syyskuussa elokuvien ystäville tarjotaan neljä ensi-iltaa. Urheilun saralla viihdytään tenniksen ja snookerin parissa.

Ohessa koottuna syyskuun kohokohdat.

KOTIMAISET SARJAT

Unelmahäät

UUDET JAKSOT Kulttimainetta nauttivan Unelmahäät-sarjan faneja hemmotellaan tänä vuonna tuplasti, kun keväällä nähdyn 7. kauden esittämättömät jaksot nähdään jo tulevan syksyn aikana. Pimenevät illat muuttuvat rakkaudentäyteisiksi, kun kuusi uutta paria sanoo toisilleen tahdon eri puolilla Suomea. Unelmahäät tarjoaa tuttuun tapaan aitoja, elämänmakuisia rakkaustarinoita ja suuria tunteita, kun parit kulkevat yhtä matkaa kohti avioliiton satamaa.

7. kausi osa 2 TV5 ma klo 21 alkaen 2.9., katsottavissa myös Maxilla

Latela 2024

UUSI KAUSI Taistelu Latelan rallimestaruudesta jatkuu, kun Huttunen vaatii revanssin epäonnisesta kisasta. Voittoon tarvitaan ylivoimainen auto ja kovaa harjoittelua, mutta valmistautumisessa tiimien taktiikat poikkeavat vahvasti toisistaan. Myös drifting-into on nousussa, ja inspiraatiota uuteen rakennusprojektiin haetaan lajin kotimaasta Japanista asti. Pian Latelasta kuuluu taas kilkettä, kolinaa ja kiroilua, kun tiimi valmistautuu kisaamaan tässä näyttävässä ja vauhdikkaassa autourheilulajissa. 

4. kausi TV5 ke klo 20 ja 20.30 alkaen 18.9., katsottavissa myös Maxilla

ULKOMAISTA REALITYA

Rober Downey Jr:n unelma-autot

UUSI SARJA Suoratoistosta tuttu sarjauutuus nähdään nyt televisiossa. Luvassa on mielenkiintoisia projekteja monenlaisten menopelien parissa, kun ilmaston lämpenemisestä huolestunut Iron Man -tähti Robert Downey Jr. restauroi klassisia autoja ympäristöystävällisemmiksi. (Downey's Dream Cars)

1. kausi Kutonen ma klo 20 alkaen 9.9., katsottavissa myös Maxilla

Wheeler Dealers

UUSI KAUSI Pitkäikäinen suosikkisarja on edennyt jo 18. kaudelle! Autokauppias Mike Brewer ja mekaanikko Ant Anstead ovat muuttaneet myymälänsä Los Angelesiin, mistä käsin he etsivät ja entisöivät ikonisia autoja ja lopulta myyvät eteenpäin voitolla.

18. kausi Kutonen ti-to klo 19.50 alkaen 3.9., katsottavissa myös Maxilla

Menneisyyden mysteerit

UUSI KAUSI Tiedesarja paljastaa hämmästyttävien animaatioiden ja viimeisimpien arkeologisten tutkimusten avulla, miten muinaisten maailmojen ikoniset rakennukset syntyivät. Uudella kaudella tutustutaan mm. Egyptin Zodiac Templeen sekä kadonneeseen kreikkalaiseen Heliken kaupunkiin. (Blowing Up History)

6. kausi Kutonen su klo 19 alkaen 22.9.

Ruotsin rajavartijat

UUSI KAUSI Tuhannet ihmiset ylittävät Ruotsin rajat päivittäin. Dokumenttisarja seuraa lähietäisyydeltä tullivirkailijoita, tutkijoita, partioita ja koiranohjaajia, jotka turvaavat päivittäin länsinaapurimme rajoja, satamia ja lentokenttiä. (Gränsbevakarna Sverige)

5. kausi TV5 ti klo 19 alkaen 10.9.

Lottovoittajan unelmakoti

UUSI KAUSI Sarja seuraa asunnonostajia, joille budjetti ei ole ongelma! Lottovoitto tai perintö mahdollistaa unelmakodin, jossa pienistäkään toiveista ei tingitä. (My Lottery Dream Home)

16. kausi Frii ke-pe klo 19 alkaen 4.9.

Unelmaremontit maalla

UUSI SARJA Unelmaremontit Kaliforniassa -sarjan spinoff vie kiinteistöasiantuntija ja suunnittelija Christina Hallin Tenneeseehen, jossa hän työstää jälleen varmalla ammattitaidolla henkeäsalpaavia remontteja. (Christina in the Country)

1. kausi Frii ma klo 19 alkaen 2.9.

RIKOSSUOSIKEILLE JATKOA

Murhaaja kotonani

UUSI KAUSI Tunnetko todella läheisesi? Kylmäävässä rikossarjassa kuullaan tapauksia, joissa ihmiset jakoivat pahaa-aavistamattomana kotinsa ja elämänsä läheisen kanssa, josta tuli tappaja. Sarjasta nähdään 8. kauden uudet jaksot (Evil Lives Here)

8. kausi Frii ma-ke klo 21 alkaen 16.9., katsottavissa myös Maxilla

Tavallinen murhaaja

UUSI KAUSI Pelottavimmat rikolliset viihtyvät usein näkyvillä ja vaikuttavat ulospäin varsin tavallisilta. Psykopaattinen tappaja osaa peittää todellisen minänsä, kunnes tulee aika iskeä. (American Monster)

9. kausi Frii la klo 21 alkaen 28.9., katsottavissa myös Maxilla

SUOMEN TV-ENSI-ILTAELOKUVAT

Cry Macho

Entinen rodeotähti ja hevoskasvattaja Mike Milo (Clint Eastwood) suostuu hakemaan vuonna 1979 ex-pomonsa nuoren pojan pois Meksikosta. Paluumatkalla Teksasiin kaksikko joutuu haastaviin tilanteisiin, joiden aikana maailmaa nähnyt väsynyt hevosmies löytää yllättäviä uusia tuttavuuksia ja oman sisäisen rauhansa. Ohjaus: Clint Eastwood. Pääosissa: Daniel V. Graulau, Dwight Yokam, Eduardo Minett, Fernanda Urrejola.

TV5 7.9. klo 21

Rampage: Iso kohtaa isomman

Primatologi Davis on solminut vahvan siteen älykkääseen urosgorillaan Georgeen. Kun yhtiön tekemä geneettinen koe muuttaa Georgen ja muut eläimet aggressiivisiksi pedoiksi, Davis yrittää löytää vastalääkkeen estääkseen maailmanlaajuisen katastrofin ja pelastaakseen pelottoman eläimen, joka oli hänen ystävänsä. Ohjaus: Brad Peyton. Pääosissa: Dwayne Johnson, Malin Akerman, Naomie Harris. (Rampage - Big Meets Bigger)

TV5 14.9. klo 21

The Contractor

Sen jälkeen kun James Harper vapautetaan merijalkaväestä vasten hänen tahtoaan, hän liittyy puolisotilaalliseen organisaatioon elättääkseen perhettään ainoalla osaamallaan tavalla. Ohjaus: Tarik Saleh. Pääosissa: Chris Pine, Gillian Jakobs, Sander Thomas, Toby Dixon.

TV5 21.9. klo 21

The Many Saints of Newark

HBO:n palkitun Sopranos-sarjan esinäytös sijoittuu aikaan, jolloin Anthony on pikkupoika ja vasta hamuaa rikosten tuomia rikkauksia. Konfliktin ainekset ovat kasassa, kun kilpailevat gangsterit nousevat haastamaan voimakkaan DiMeo-rikollisperheen. Ohjaus: Alan Taylor. Pääosissa: Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., Vera Farmiga, Jon Bernthal, Corey Stoll, Ray Liotta.

TV5 28.9. klo 21

URHEILU

Tennis: US Open

Kauden viimeinen tenniksen Grand Slam -turnaus pelataan New Yorkissa elo–syyskuussa. Max esittää kaikki turnauksen ottelut suorana, naisten ja miesten loppuottelut nähdään myös TV5:llä.

Max 26.8.–8.9., TV5 loppuottelut 7.–8.9.

Snooker

Snooker-kausi käynnistyy toden teolla syyskuussa. Peräkkäisillä viikoilla Englannissa pelattavat English Open ja British Open houkuttelevat veran äärellä useimmiten kaikki lajin parhaat pelaajat.

English Open Kutonen ja Max 16.–22.9.
British Open Max 23.–29.9.

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery