Warner Bros. Discoveryn Pariisin 2024 olympialaisten uintilajien asiantuntija Jani Sievinen: "taso on järisyttävän kova"

11 heinäkuuta 2024

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen toimii Pariisin olympialaisissa WBD:n uinnin asiantuntijana. Uintilajien tasosta vaikuttunut Sievinen näkee mahdollisuuden myös Suomen menestykseen. 

Pariisin olympialaisten startti siintää enää kahden viikon päässä. Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery välittää yleisölle maailman suurimman urheilutapahtuman jokaisen hetken: huippu-urheilua suorana lähetyksenä 3800 tunnin edestä.

Uintiurheilu on kesäolympialaisten jännitetyimpiä lajeja Suomessa, ja se on Pariisin olympialaisissa Warner Bros. Discoveryn yksinoikeuslaji. Asiantuntijana WBD:n jakeluteissä toimii kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen. Sievinen voitti uransa aikana yhteensä 32 arvokisamitalia, mukaan lukien viisi maailmanmestaruutta ja olympiahopeaa Atlantassa vuonna 1996. Lisäksi hän on toiminut vuodesta 2007 Warner Bros. Discoveryn omistaman Eurosport-maksukanavan uintiselostajana. 

Uintilegendalle pesti Pariisin olympialaisissa merkitsee paluuta fyysisesti toiminnan ytimeen 20 vuoden jälkeen. 

“Omat viimeiset olympialaiseni olivat vuonna 2004. Olen saanut toimia kaikissa niitä seuranneissa kisoissa kommentaattorina studiossa, mutta nyt pääsen palaamaan kisapaikalle”, pian Pariisiin matkaava Sievinen hehkuttaa. 

Mestaruusuinnin tulostaso on juuri nyt järisyttävän kova. Kansainvälisellä tasolla erityinen mielenkiinto kohdistuu ranskalaiseen Léon Marchandiin, jolla on näytön paikka kotiyleisön edessä. Sievinen näkee myös Suomen Matti Mattssonilla täydet mahdollisuudet finaaliin, mikäli hän yltää viime olympialaisten tasoiseen suoritukseen. Olympia-altaassa nähdään suomalaisuimareista myös Ida Hulkko.

Sievinen muistuttaa, että uinnissa olympialaisiin pääsy oli kaikista yksilölajeista todennäköisesti vaikeinta, sillä aikarajat olivat erittäin kovat. 

“Pariisissa tullaan näkemään kaikkien aikojen kovatasoisimmat olympialaiset uinnin osalta. Jo alkuerät ovat äärettömän tasokkaat, ja niitä kannattaa katsoa. Siellä saattaa syntyä maailmanennätyksiä, koska paikalla ovat maailman valiouimarit”, Sievinen sanoo. 

Sievisen lisäksi uinnin selostajana toimii itsekin aikoinaan maajoukkueessa uinut ja myöhemmin vuosia lajin selostajana toiminut Tommy Rundgren. Uimahyppyjä selostavat Oskari Saari ja Henry Järvinen. Uintilajeihin kuuluvat myös avovesiuinti, taitouinti ja vesipallo. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen

Näin katsot Pariisin olympialaisten uintilajeja Warner Bros. Discoveryn kanavilta: 

TV5 

Vapaasti katsottava TV5 on Warner Bros. Discoveryn virallinen olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä kisoista 24/7. Aamupäivällä alkavat suorat lähetykset jatkuvat muutamilla koosteilla höystettynä koko päivän iltamyöhään saakka. Suorat lähetykset keskittyvät erityisesti WBD:n yksinoikeuslajien eli uintiurheilun ja koripallon tapahtumiin. Uintilähetyksiä Pariisissa selostaa Tommy Rundgren vierellään asiantuntijana Jani Sievinen. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen. Päivän suomalaistapahtumat koostaa Laura Ruohola alkuillan koripallo-ottelua seuraavassa studiossa noin klo 20.15 sekä suorien lähetysten päätyttyä klo 23:n ja puolen yön välillä. Uinnin suorat lähetykset alkavat lauantaina 27.7. klo 11.45. 

Max 

Uusi suoratoistopalvelu Max on ainoa paikka Suomessa, joka välittää kaikki olympialaisten tapahtumat. Jokaiselle ottelulle tai kilpailulle löytyy palvelusta oma lähetys. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Tapahtumiin voi uppoutua myös tallenteina jälkikäteen. 

Kutonen 

Vapaasti katsottava tv-kanava Kutonen keskittyy olympialaisten aikaan pääasiassa jalkapalloon, pyöräilyyn ja nyrkkeilyyn. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti illan parhaaseen katseluaikaan klo 18–24. 

Eurosport 1 ja 2 

Eurosport -kanavat tarjoavat yhteiseurooppalaista lähetystä laajasti eri olympiatapahtumista. Lähetykset on selostettu osin suomeksi. 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery